OktatÁS-KÉPZÉS


Általában e három szempont alapján választ iskolát gyermekének a család.

Nem könnyű eligazodni ma az iskolák sokasága, sokszínűsége közt, hiszen minden oktatási intézmény igyekszik valami sajátossággal vonzóvá tenni képzési kínálatát.
 
Az alapítványi iskolák egyik fontos küldetése, hogy olyanokhoz is eljuttassák az oktatást, akik valamiért kiestek a „hagyományos” rendszerből.
Ilyen speciális oktatási terület és forma az élsportolók oktatása is, ezért az iskolaválasztás az élsportoló gyerekek és szüleik számára még nagyobb odafigyelést, körültekintést igényel, hiszen "életmódjuk" miatt speciális igényeket támasztanak egy oktatási intézménnyel szemben.  Ezért gyakran választaniuk kell a sport és a tanulás között.

Az azonban, hogy valaki kiemelkedő eredményeket érjen el a sportban és a sportolói létformából adódóan a tanulás terén se érjék hátrányok csak akkor lehetséges, ha az oktatási intézmények is alkalmazkodnak ezen igényekhez, és megfelelő segítséget nyújtanak diákjaiknak. Ma Magyarországon kevés olyan oktatási intézmény létezik, akik felvállalják az élsportolók oktatását és az ezzel járó plusz terheket.
Az AAG ezek közé az intézmények közé tartozik, így a döntést a mi iskolánkban nem kell meghozniuk: a sport és a tanulás iskolánkban könnyebben összeegyeztethető.

 

Naponta tapasztaljuk mi is azokat a problémákat, amelyekkel az élsportoló küzd, hogy eleget tudjon tenni az elvárásoknak.
Miközben nap, mint nap az edzéseken csúcsra járatják diákjainkat, olyan hátteret kell biztosítanunk nekik, amellyel a sport mellett iskolai kötelességeiket is a legmagasabb szinten tudják teljesíteni.